Nie diétovať, ale jesť vyvážene. Nie cvičiť, ale trénovať. Nie len prežívať, ale žiť.

Nepečený kokosový cheesecake s bielou čokoládou

kokosový koláčik

Ak ste milovníkom cheesecake-ov a zároveň kokosu, tak toto musíte vyskúšať. Koláčik je nepravým cheesecakom, lebo neobsahuje syr, ale aj tak chutí skvelo. Základ torty som volila nepečený a jednoduchý, ale môžete ho zameniť za jeho zapekanú verziu inšpiráciou z iného receptu. Jadro koláčika je kokosové, a to najmä vďaka dôkladnému rozomletiu kokosu na "múčku". Čím drobnejší kokos bude, tým viac ochutí celý krém. Pre podržanie koláčika som zvolila aspoň polovičnú dávku stužovača  (a stačila). Táto verzia obsahuje aj polovicu krému s mixovanými malinami, ale aj čisto kokosový je výborný. :)

Koláčik je MACRO FRIENDLY, ako väčšina mojich receptov prináša vyvážený pomer makroživín, a tak sa nemusíte báť, že budete po koláčiku "cukrovo ospalý", ale naopak doplníte bielkoviny a zároveň si zamašktíte. :)

 

DNO KOLÁČIKA

  • 90 g rozdrvených maslových sušienok
  • 40-50 g vločiek
  • 1 väčší zrelý banán rozmixovaný na pyré

Všetko spojíme a vtlačíme dno menšej tortovej formy.

 

JADRO KOLÁČIKA

  • 250 g nízkotučný tvaroh
  • 250 g selský/grécky jogurt
  • 90 g kokosu rozomletého na múčku
  • 1 banán zrelý + dosladiť ak treba
  • 1 KL mandľovej arómy
  • 1/2 balenia Dr. Oetker želatinový stužovač za studena (30g)
    • Voliteľné: 1 šálka bobuľovitého ovocia (maliny)

Tvaroh, jogurt, kokos, banán (+ sladidlo) a arómu dôkladne vymixujeme. Zapracujeme želatínu podľa návodu na obale (Dr. Oetker želatinový stužovač za studena = 30g na celý krém).

Ak chceme dvojfarebný efekt, do menšej polovice krému domixujeme ovocie, avšak tu pridáme aj o trochu viac želatíny (biela vrstva =15g, farebná vrstva= 25g)

Krém vylejeme na sušienkový základ a dáme do chladu na cca 2 hodiny.

 

POLEVA

  • 50 g nastúhaná biela čokoláda
  • 5-6 KL smotany

Na malom ohni pomaličky ohrievame - roztápame nastrúhanú čokoládu a môžeme podľa potreby po lyžičkách pridať smotanu tak, aby vznikla stredne hustá poleva, ktorú vylejeme na vrch koláčika a necháme v chlade. Ozdobiť ju môžete aj vlašskými orechmi, či hoblinkami zvyšnej čokolády. 

koláčik

Zdroj: Instagram, Alenka Jacková